ICT en Techniek

3d scanner

woensdag, 24-9-2014  

Heb je weleens van de 3d scanner gehoord? Iedereen is natuurlijk wel bekend met de meer traditionele scanner. Dit werkt eigenlijk net als een kopieerapparaat maar dan met het grote verschil dat de afbeelding die staat getekend of geschreven op het a4’tje niet wordt gedupliceerd maar naar een computer wordt verstuurd. Men ziet dan ook vaak een alles in een model: een apparaat dat zowel kan kopiëren, scannen en printen. Het grote verschil met de 3d scanner ten opzichte van de normale scanner is dat het hier niet meer gaat om 2d objecten zoals papier, maar om 3d objecten. Dat biedt een erg groot scala aan mogelijkheden want het kan overal worden toegepast. Modellen kunnen nu worden ingescand met behulp van de 3d scanner en met behulp van een computer worden geanalyseerd. Zo kan men bijvoorbeeld in de medische zorg gebruik maken van de 3d scanner. Denk maar eens aan een onderdeel van het lichaam dat vervangen moet worden. Men scant het in dankzij de 3d scanner en de computer kan een model maken van dit onderdeel. Vervolgens is het zaak om met behulp van de blauwdrukken het model te bouwen. Tegenwoordig bestaan er ook 3d printers en is het mogelijk om bijvoorbeeld protheses te maken op basis van het ingescande materiaal dat vervolgens wordt uitgeprint en kan worden vastgemaakt aan de patiënt. Dat klinkt je ongetwijfeld als muziek, en misschien ook wel een beetje als science fiction, in de oren maar het is toch echt allemaal mogelijk. De 3d scanner is nu niet alleen maar een uitvinding, het is ook geïnnoveerd. Dat betekent dat commerciële bedrijven de 3d scanner in de armen hebben genomen en op een grotere schaal gaan produceren. Dat zorgt ervoor dat de prijs afneemt want je zult wel begrijpen dat de 3d scanner tot nu toe alleen aan rijke bedrijven waren bestemd. Binnenkort kan jij dus ook een 3d scanner in huis halen en er prachtige dingen mee dupliceren en scannen.

De 3d scanner heeft de toekomst

Want de 3d scanner zal er voor zorgen dat men in staat is om allerlei producten te dupliceren. En dat gewoon vanuit hun eigen huis. Gaat er iets kapot of heb je ergens meer van nodig? Dan pak je de 3d scanner erbij en scan je het in. De 3d scanner zal het vervolgens projecteren op je beeldscherm. Als dan nog niet tevreden bent, dan kan je het altijd nog met behulp van je pc gaan bewerken. Vervolgens kies je het materiaal uit dat het meest geschikt is om het product mee te vervangen of dupliceren en je laat de 3d printer vervolgens het werk doen. Dit klinkt wellicht als science fiction, maar het is toch echt de realiteit. Dankzij de 3d scanner zal je veel minder vaak geheel nieuwe producten hoeven aan te schaffen. Als er iets breekt, dan kost de vervanging je niet meer klauwen vol met geld. Je zult dan ook behoorlijk kunnen besparen op al je onkosten. De 3d scanner is wellicht wat pittig geprijsd maar dat is altijd zo met nieuwe apparatuur. Aangezien je vervolgens veel minder geld kwijt bent aan andere producten zal je deze investering er al snel uit hebben. En anders wacht je nog een tijdje met de aanschaf van de scanner want reken maar dat de 3d scanner in de toekomst een stuk goedkoper gaat worden en het een normaal beeld zal gaan worden dat iemand een 3d scanner hanteert in zijn huis. Voor verdere informatie verwijzen we je graag door naar onze website: llowlab.nl. Je vindt daar meerdere 3d scanners met uitgebreider productinformatie en gedetailleerde foto’s. Misschien is het een goed idee om eens een kijkje op Youtube te nemen want daar vind je demo’s van de 3d scanner.

Kijk voor meer informatie op de website

Wij proberen iedere dag weer onze website te verbeteren zodat iedereen zijn of haar informatie in een handomdraai weet te vinden. Je kunt hier terecht om al je vragen omtrent de 3d scanner en de 3d printer te beantwoorden. Kan je de juiste informatie toch niet terugvinden? Neem dan gerust eens contact met ons op. Je kunt het contactformulier invullen en dan kan je er wel op rekenen dat je binnen 24 uur een antwoord hebt ontvangen. Bij ons is klant namelijk koning. Het maakt niet uit wat je probeert in te scannen. Zo lang je alle kanten van het object kunt filmen is het mogelijk om dit object zonder enig probleem in te scannen. Het programma van de scanner zal vervolgens alle knopen aan elkaar vastmaken zodat er een 3d beeld ontstaat dat men vervolgens met een 3d printer uit kan printen. Het belangrijkste hulpmiddel bij het scannen is de laser dat zich in het scanapparaat bevindt. Daarmee is het mogelijk om onder andere de volgende objecten te scannen:

  • kleine objecten die je in je huis kunt vinden
  • tot aan enorme objecten zoals auto’s
  • bruggen
  • vliegtuigen
  • en zelfs hele gebouwen

Voor films is het een veelgebruikt hulpmiddel omdat men echte gebouwen, auto’s en andere objecten na kan bootsen zonder daar aanwezig te hoeven zijn. Zo kan een hele film in een studio worden opgenomen terwijl het voelt dat het zich afspeelt in een bekende grote stad. Op het moment hebben wij maar liefst 3 verschillende scanners waar je uit kunt kiezen, elk met hun speciale eigenschappen. Neem snel eens een kijkje op de site en bestel je scanner.


Comments are closed.