Nieuws

Dashcam

donderdag, 16-10-2014  

Hebt u weleens gehoord van de dashcam? Met dit handige apparaatje kunt u erg veel bereiken. Het is namelijk een camera die u op het dashboard van uw auto plaatst. Daardoor worden alle dingen die u ziet en meemaakt direct vastgelegd. De dashcam filmt de gebeurtenissen die u ook vanachter het stuur beleeft. Uiteraard hopen we met zijn allen dat dergelijke ritjes zorgeloos zijn en zonder mankementen of erger verlopen. In dat geval is de dashcam een handige machine om achter de hand te hebben maar zal u er in de praktijk niet veel aan hebben. Toch kunt u hier nooit vanuit gaan. U kunt zelf nog zo voorzichtig rijden, er zijn diverse externe factoren die u niet zelf in de hand hebt. Zo kunnen andere weggebruikers hele andere ideeën hebben. Daarnaast kan het door het weer in Nederland voorkomen dat je ondanks alle zorg toch de controle over het stuur verliest. En wat te denken van de auto zelf. Goed onderhoud is uiteraard erg belangrijk maar klapband kan nu eenmaal niet altijd tegengehouden worden. En dan zijn er nog baksteengooiers vanaf viaducten en loslopend wild dat soms verdraaid lastig te ontwijken is. Al dit soort dingen worden door de dashcam opgenomen en u raadt ongetwijfeld al wel dat dit van grote waarde kan zijn voor de afhandeling van dergelijke incidenten. Wat we daarnaast willen stellen, en dat is niet om u bang te maken, is dat een ongeluk in een klein hoekje zit en dat de dashcam er helaas niet voor kan zorgen dat dit risico kleiner wordt. Er zijn bijna geen voorzorgsmaatregelen die u kunt treffen tegen dergelijke externe factoren. U kunt dus nog zo goed, zuinig en volgens de regels rijden als u wilt, sommige dingen zijn helaas onvermijdelijk. Het punt dat we hiermee willen maken is dat een dashcam geen overbodige luxe is: voor iedereen is een dashcam een uitkomst.

Koop uw dashcam online op dashcams.eu/nl

Op deze website verkopen wij diverse types en merken. De een is geschikter voor lange afstanden, de ander heeft een betere film kwaliteit. Het is maar net wat je zoekt en hoe veel je rijdt. Bij ons kunt u kiezen uit zes verschillende merken en dat zijn de volgende:

  • Novatek G1WH
  • IROAD IONE-3300CH met voor- en achteruitkijkcamera
  • IROAD IONE-3800FU
  • DOD V680L
  • LS400W
  • en de LS430W

Wellicht hebt u al eerder gezocht op dashcams en bent u bekend met deze types. Als dit niet het geval is dan raden we aan om de modellen op de site te komen bekijken. We hebben er diverse foto’s bijgeplaatst net als uitvoerige beschrijvingen en uiteraard de prijs van de dashcam. U zult er achter komen dat een dashcam helemaal niet zo duur is als u op eerste instantie dacht. Een dergelijke investering zal dan ook zeker goed uitkomen. Veel bedrijven hebben al een dashcam in gebruik bij vrijwel elke vrachtwagen of vrachtbusje. Op die manier kunnen ze kijken wie er verantwoordelijk was als er sprake was van een ongeval. Dus zowel in het bedrijfsleven als voor particulieren is de dashcam een prachtige uitkomst. De schuldvraag kan nu veel eenvoudiger worden beantwoord en daarmee voorkomt u een hele boel ellende, verzekeraars proberen er altijd voor te zorgen dat ze zo min mogelijk hoeven uit te keren maar na het zien van de beelden die de dashcam heeft gemaakt zullen ze wel anders piepen. Dankzij de geweldige kwaliteit van de dashcam zal ook na een zwaar ongeval de beelden kunnen worden bekeken om er achter te komen wat er nu precies is voorgevallen. Daarmee is de schuldvraag van de kaart en zal u bezig kunnen gaan met belangrijkere zaken zoals de eventuele revalidatie. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken om geld en dat klinkt u ongetwijfeld als muziek in de oren.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust eens contact met ons op

Een dashcam zorgt dus voor een aantal dingen. De belangrijkste is echter dat u zich een stuk veiliger voelt onderweg. Sterker nog, u gaat er misschien wel veiliger door rijden. Daarnaast hebt u bewijs na een ongeval zoals we beschreven in de eerste alinea van deze tekst en kunt u daarmee bij de officier van justitie, de verzekering en/of de politie aantonen dat u zeer zeker niet schuldig aan het ongeval was. En dankzij de stevige en robuuste kwaliteit van de dashcam zal er geen beeldverlies optreden tijdens een ongeval. De dashcam is een full HD camera en levert dus de beste kwaliteit aan opnames die er op het moment te vinden zijn. Tot wel 6.0 megapixel kan de dashcam filmen, dat is haast filmkwaliteit. En als u via onze website bestelt, dan kunt u de bestelling vrijwel altijd de dag erna al aan huis hebben. Wij zorgen er wel voor dat de dashcam op voorraad ligt in ons magazijn en daardoor kunnen we u garanderen dat u het pakketje de dag erna al aan huis krijgt. U hoeft hier het huis dus niet eens meer voor uit. Hebt u nog verdere vragen over bijvoorbeeld een bepaald merk of over het online bestelproces? Schroom dan niet maar bel ons gerust eens op. Mailen of het online contactformulier invullen mag natuurlijk ook. De kans bestaat dat op den duur dergelijke camera’s verplicht worden gesteld binnen de EU, in Rusland is dit al het geval. Bestel er dus snel een!


Comments are closed.