Nieuws

Goede linkbuilding voor meer klanten

vrijdag, 3-10-2014  

Meer bezoekers op je website: welke zelfstandige ondernemer droomt hier niet van? Je hebt er geld en tijd in gestoken om een mooie website neer te zetten en dan wil je natuurlijk wel dat mensen dat ook daadwerkelijk gaan zien. Met linkbuilding kun je dat voor elkaar krijgen. Er zijn meerdere strategieën die erbij kunnen helpen om hoger in Google terecht te komen en dat is precies wat je wilt bereiken. Hoe hoger je in de zoekmachine staat hoe meer bezoekers je website zal trekken. Voordat je met linkbuilding begint is het dus belangrijk om te bepalen wat de zoekwoorden zijn waar jouw ideale bezoekers op zoeken. Bedenk dus eerst waarom mensen jouw website bezoeken. Is dat om je blog te bezoeken en kennis op te doen of juist om een bepaald product te kopen of een dienst bij je af te nemen. Op de website van Bied Meer Webwinkels vind je meer informatie over linkbuilding. De voordelen van een goede strategie zijn:

  • je naamsbekendheid wordt vergroot
  • de CTR wordt groter als je hoger in Google staat
  • meer bezoekers op je website betekent meer klanten
  • je krijgt makkelijker meer bezoekers met linkbuilding

Een goede linkbuilding strategie kan je dus heel veel opleveren. Niet alleen meer bezoekers op je website, maar dit kan uiteraard ook leiden tot meer betalende klanten. Zorg er dus voor dat je niet alleen zo’n soort SEO strategie inzet, maar ook dat je een goede content op je website hebt. Je moet daar uiteraard de juiste zoekwoorden in verwerken, maar er moet ook genoeg informatie op terug te vinden zijn waar mensen wat aan hebben. Voordat je aan zoekmachineoptimalisatie begint is het dus verstandig om stil te staan bij de mensen die jij graag op je website hebt. Wat zoeken ze daar en hoe komen ze er? Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je wil dat de ideale bezoeker binnen komt via je blog. Zorg er dus voor dat je goede blog posts schrijft waardoor mensen niet weer van je website weggaan. Wat wil je dat de bezoeker daarna doet? Bijvoorbeeld een aankoop doen? Zorg er dan voor dat je dit makkelijk maakt vanaf de blog posts. Dit zijn allemaal onderdelen van een goede linkbuilding strategie. Ook al horen ze er niet direct bij. Het is belangrijk om een volledige strategie te hebben.

Linkbuilding kan iedereen

Veel zelfstandige ondernemers schrikken terug van termen als SEO en linkbuilding. Dit is helemaal nergens voor nodig. Het kan lastig zijn om de juiste strategie op te zetten en het kan dan ook erg verstandig zijn om hier een professional voor in te huren. Hij of zij kan je helpen met het opzetten van de strategie en je daarna verder helpen met het uitvoeren hiervan. Linkbuilding kun je zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Wanneer het bijhouden van je website niet tot je basis bezigheden behoort, is het handig dit door iemand anders te laten doen. Een goede linkbuilding strategie neemt tijd in. Je zult ook niet altijd direct de meeste resultaten zien. Dit hangt er vanaf welke methodes je in gaat zetten bij de linkbuilding. Door de uiteenlopende mogelijkheden kun je het dus heel dicht bij jezelf houden. Vind je het bijvoorbeeld onprettig om te schrijven voor andere websites? Dan hoef je dit natuurlijk niet te doen. Je kunt dan bijvoorbeeld aan linkruil doen. Het is wel verstandig om rekening te houden met de kwaliteit van de website waar de link naar jouw website opstaat. Google kijkt namelijk niet alleen naar kwantiteit, maar voornamelijk ook naar kwaliteit. Linkbuilding is dus veel meer dan er alleen maar voor zorgen dat je website links heeft op andere websites. Het is dan ook verstandig om tijd te besteden aan het uitzoeken van websites waarvandaan jij gelinkt wilt worden. Doe hier wat onderzoek naar. Wanneer je dit niet zelf wilt doen, kun je dit natuurlijk ook aan de professionals over laten. Zij weten precies waar ze naar moeten kijken en hoe ze bepaalde websites in kunnen zetten. Het is dus verstandig om het door iemand te laten doen die er ook echt ervaring mee heeft.

Een goede linkbuilding strategie van een professional

We zien veel mensen een poging doen tot linkbuilding. Maar zoals je misschien wel kunt opmaken uit wat we je hiervoor vertelt hebben, is het noodzakelijk om eerst een goede strategie op te zetten. We raden je aan om dit door een professional te laten doen. Nadat je je linkbuilding strategie hebt bepaald is het mogelijk om hier zelf mee aan de slag te gaan. Verzeker jezelf er dan wel van dat je ook echt genoeg kennis hebt van linkbuilding. Een goede basis hiervan is genoeg wanneer je begint en je strategie voor je is bepaald. Terwijl je met linkbuilding bezig bent zul je al snel merken dat je er meer verstand van krijgt. Heb je geen zin om hier tijd en moeite in te steken. Laat het dan aan de professionals over. Zij weten precies hoe ze linkbuilding het beste kunnen aanpakken en wat wel en niet werkt bij jouw website. Wanneer je er dus van verzekerd wilt zijn dat het goed gebeurd dan raden we je dit zeker aan. Een goede professional weet precies wanneer wat moet gebeuren en hoe ze linkbuilding moeten neerzetten naast andere zoekmachineoptimalisatie strategieën. Zoek dus goed uit wie er voor je aan de slag gaat en krijg bijna vanzelf meer klanten.


Comments are closed.