Nieuws

Keerwanden

donderdag, 4-9-2014  

Heb je weleens van keerwanden gehoord? De kans is erg klein als je niet in de bouw of in de agrarische sector werkzaam bent. Keerwanden zijn betonplaten maar dan niet vlak. Ze zien er namelijk uit als de letter L. Dat zorgt ervoor dat ze op de bodem kunnen staan zonder steun van iets anders. Ze hoeven tevens niet in de grond te staan en dat maakt ze erg geschikt voor tijdelijk gebruik. Veel boeren hebben immers tijdelijke voorraden en nu is het niet langer nodig om complete stallen of schuren hiervoor te gebruiken. In de winter kunnen de keerwanden bij elkaar worden gezet en dan heeft er niemand meer omkijken naar. Boeren of agrariërs stellen steeds hogere eisen aan de opslag van onder andere:

  • mest
  • snijmaïs
  • kuilgras
  • en andere voedingsstoffen

Dit zijn namelijk producten die bedoeld zijn om de grond geschikt te maken voor de landbouw. Daarnaast worden mais en gras gebruikt als voedsel voor hun vee. Dit moet dus allemaal goed bij elkaar gehouden worden en zeker niet natregenen. Dankzij de keerwanden blijft alles netjes op zijn plek liggen. Leg er een zeil overheen en knoop het zeil goed vast. Dan zal geen enkele stortbui nog grip krijgen op de keerwanden en de producten die ze als het ware vasthouden. Daar wordt elke boer blij van in de ochtend. En dat geldt dan ook zeker voor de dieren op de boerderij. Keerwanden worden vaak in combinatie met sleufsilo elementen gebruikt. Dat zijn in principe de onderliggende platen waarop de producten op terecht komen. De keerwanden worden aan de rand van deze elementen geplaatst en zo maak je voor jezelf een plek waar je mest kunt opslaan op een droge en milieuvriendelijke manier. Dat klinkt je vast en zeker als muziek in de oren. Nu is er een website waar je keerwanden kunt gaan bestellen: simbeton.nl.

Keerwanden in overvloed

Hopelijk hebben we je al een beetje enthousiast weten te maken over keerwanden. Dat is weer eens iets anders dan muurtjes metselen. Dat is zeker verleden tijd na het bestellen van deze keerwanden. Keerwanden zijn overigens niet enkel voor zakelijk gebruik. Als je er een paar besteld voor in je tuin, dan kan je bijvoorbeeld een composthoop maken. Het wordt steeds populairder om groentes en fruit te verbouwen in je achtertuin. Zeker in deze economische zware tijden is het niet voor niets dat mensen dit doen. In de supermarkt of op de markt exploderen de prijzen dus het is de hoogste tijd om weer terug te gaan naar die goede oude tijd. Kortom: verbouw je groente zelf. Dat is tevens hartstikke leuk, je leert er enorm veel van en eerlijk gezegd smaakt het ook nog eens veel beter. Om je tuintje te onderhouden moet je het bemesten. Dat kan je doen door oude planetenresten op een hoop te gooien. Dat zorgt op den duur voor een goede laag compost en als je hiervoor keerwanden hebt gebruikt, dan houd je het allemaal goed bij elkaar. Vergeet dus niet om hier aan te denken als je besluit om een tuintje aan te leggen. Dankzij de keerwanden heb je dit snel voor elkaar. Er is ook nog een andere manier waarop je de keerwanden kunt gebruiken als je een tuin hebt met genoeg plek. Zeker als je kinderen hebt is het een goed idee om een zandbak aan te leggen. Dat kan met behulp van keerwanden. Je zult in de lente en de zomer geen omkijken meer hebben aan je kinderen want zij zullen zich heerlijk uit kunnen leven in het zand. Dit is teven een goede manier voor je kinderen om contacten te leggen met andere kinderen omdat ze samen in de zandbak kunnen spelen. En als het groot genoeg is, dan kan jij er ook nog eens lekker in gaan zonnen. Je leest het, niet alleen voor zakelijk gebruik zijn deze keerwanden een geweldige oplossing voor diverse problemen, ook voor particulieren is het zeker geen gek idee om keerwanden aan te schaffen.

Neem gerust eens contact met ons op

Keerwanden zijn van alle markten thuis, dat hebben we in deze tekst hopelijk wel goed weergegeven. Ben je nu ook enthousiast geraakt over dit product maar zit je nog wel met prangende vragen, bijvoorbeeld over het bestelproces? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice. Daar doen wij gerust niet moeilijk over en we trachten je vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden. Heb je het liefste iemand snel aan de lijn? Bel ons dan gerust eventjes op. Wij zitten bij wijze van spreke dag en nacht voor je klaar. Een mailtje kan je ook opsturen in zowel Nederlands, Duits of Engels. Wij hebben wanden in alle soorten en maten voor zakelijk en particulier gebruik maar het spreekt wellicht voor zich dat we vooral zaken doen met grote afnemers. Boeren hebben er immers veel meer van nodig en wij leveren dit graag aan. Dus kijk niet langer de kat uit de boom maar profiteer van deze grote wanden. Hoe je het ook wendt of keert, vrijwel elke boerderij heeft opslag nodig en deze wanden kunnen daar het beste bij helpen. Ons bedrijf is gevestigd in Markelo. Dat is een plaats in Twente, de prachtige streek in de centraal gelegen provincie Overijssel. Mocht je hier eens in de buurt zijn, schroom dan niet en loop eens naar binnen. Wij geven je graag een rondleiding over het terrein. Wellicht tot zeer spoedig!


Comments are closed.