Nieuws

Lees u in op het kopen van aandelen

vrijdag, 23-1-2015  

Of u nu voor het eerst aandelen koopt of dit al voor de honderdste keer doet. Er zijn altijd een aantal stappen die u van tevoren zult moeten maken. De eerste tip die u altijd zult horen wanneer u iemand om advies vraagt bij het kopen van aandelen is dat u de juiste kennis moet hebben. Of u het nou heeft over het eerst kopen van aandelen of over een nieuw aandeel dat u op het oog heeft, u goed van tevoren inlezen en wat degelijk onderzoek doen kan nooit kwaad. Wij raden u dan ook altijd aan om u in te lezen op de materie. Gaat u voor het eerst aandelen kopen? Kijk dan op de website aandelenkopen.nl. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed te kunnen beginnen op de aandelenmarkt. Niet alleen vindt u hier allerlei tips op het gebied van aandelen, maar ook vindt u hier bijvoorbeeld de bedrijven die het nu het beste doen op de markt. Het is natuurlijk prettig om deze kennis achter de hand te hebben. Bekijk ook de verschillende redenen die er zijn om aandelen te kopen. Veel beginners zijn zich er niet van bewust dat er veel verschillende manieren zijn om een aandeel te kopen. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die dit doen om op een betere manier hun spaargeld opzij te zetten. In deze tijd levert een spaarrekening nog maar heel erg weinig op. Het handelen in aandelen draagt dan misschien een iets groter risico met zich mee, maar u kunt er ook veel meer geld uit halen dan wanneer u het weg zet op een simpele spaarrekening. Zo zorgen veel mensen er bijvoorbeeld voor dat zij op hun oude dag nog op vakantie kunnen. Op de website vindt u niet alleen hierover informatie, maar ook over:

  • dividend
  • beleggen
  • rendement

Dit zijn allemaal onderdelen die op een bepaalde manier met aandelen te maken hebben. Het kan zijn dat u in eerste instantie denkt dat u hier niets mee te maken heeft, maar wij raden u toch aan om deze informatie goed in u op te nemen. Zeker wanneer u voor het eerst begint met aandelen is het verstandig om hier zo veel mogelijk informatie over op te doen. Dan weet u zeker dat u de juiste stappen maakt op de beurs.

Volg de checklist aandelen kopen

Aandelen kopen lijkt misschien makkelijk, maar dit kan een stuk moeilijker zijn dan u in eerste instantie denkt. Wilt u simpel beginnen? Bekijk dan gewoon de video die u op de website aandelenkopen.nl vindt. Dit vertelt u genoeg over de basis van het kopen van aandelen. Wilt u daarna nog meer weten? Dan kunt u per onderwerp makkelijk de website af gaan in uw zoektocht naar meer informatie over aandelen. Een pagina raden wij ten zeerste aan om door te lezen en dat is de checklist die u door moet lopen bij het kopen van een aandeel. Hier staan een aantal hele handige punten op die u zeker in de gaten moet houden als u aandelen gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een onderscheid tussen lange termijn beleggen en korte termijn beleggen. Veel beginners weten hier het verschil niet tussen en maken hier dus de nodige fouten in. Dit is zonde, want zo kunt u een hoop geld verliezen. Dit is natuurlijk niet het doel van aandelen kopen en daarom vertellen wij u graag van tevoren al hoe u dit het beste kunt aanpakken. Het is ook slim om van tevoren al te beslissen hoeveel risico’s u ongeveer wilt lopen. Er zijn genoeg aandelen op de markt waarvan het redelijk veilig is om ze te kopen. U loopt natuurlijk altijd enige vorm van risico’s. Als u helemaal geen risico’s wilt lopen dan kunt u uw geld altijd nog op een spaarrekening zetten en zelfs dat is niet altijd geheel veilig. Stel hier dus van tevoren ook een plan voor op. Wel nadat u zich hebt ingelezen op de nodige informatie natuurlijk. Dan weet u waar u uw plan op kunt baseren.

Volg nooit de massa bij aandelen kopen

Er is een fout die veel beleggers maken bij het kopen van aandelen en dat is het volgen van de massa. Als er een schaap over de dam is dan volgt de rest. Dat geldt ook als we het over de aandelenmarkt hebben, maar dat ene schaap geeft nou niet altijd aan of het aandeel dat men massaal koopt ook een verstandige keuze is. Als u ergens op een forum leest dat het verstandig is om ergens aandelen van te kopen, dan kunt u er van uit gaan dat u lang niet de enige bent die dit leest. En dit betekent dat heel veel mensen deze aandelen gaan kopen en dat betekent dat de aandelen steeds minder waard worden en dat is nou net niet wat u wilt dat er gebeurt met uw aandelen. Het is tenslotte een manier om geld te verdienen en dat doet u niet door een aandeel te kopen wat iedereen ineens op het oog heeft. Dit is natuurlijk een ander verhaal als u kijkt naar aandelen van bedrijven die het al langere tijd goed doen op de beurs en daarin een vrij stabiele toestand hebben. Dit is dus ook precies de reden waarom wij u aanraden u altijd goed in te lezen op deze materie en zo de juiste keuzes te maken op dit gebied.


Comments are closed.