Nieuws

Linkbuilden

vrijdag, 17-10-2014  

Veel mensen weten tegenwoordig wel dat het belangrijk is om met een website een hoge positie te behalen in de zoekresultaten van zoekmachines. Ook weten veel mensen dat linkbuilden belangrijk is bij dit proces. Maar niet iedereen is op de hoogte van het belang van een hoge positie in de zoekresultaten en ook lang niet iedereen weet wat linkbuilden is en hoe dit hier aan bij kan dragen. Daarom voor hen wat uitleg hierover. In de eerste plaats over het belang van een hoge positie in bijvoorbeeld Google. Waarom zou u dit willen behalen? Voor een antwoord op deze vraag is het goed om bij uzelf na te gaan hoe u te werk gaat op het moment dat u iets zoekt op internet. De kans is groot dat het ongeveer als volgt verloopt. U opent de website van een zoekmachine en voert een zoekterm in. De site geeft u een lijst met zoekresultaten en u klikt als eerste op de eerste link die gegeven wordt. Vindt u hier niet wat u zoekt, dan klikt u vervolgens op de volgende link. Hebt u na vijf sites bekeken te hebben nog niet gevonden wat u zocht? Dan is de kans groot dat u een nieuwe zoekterm invoert. U scrolt niet naar beneden om op een andere website te klikken en u klikt al helemaal niet door naar de tweede pagina met zoekresultaten. Dit voorbeeld geeft aan hoe belangrijk het is om een hoge positie te hebben in zoekmachines en waarom u gebruik zou moeten maken van linkbuilden. U bent namelijk absoluut  niet de enige die op deze manier zoekt, iedereen doet dat. Wat betekent dat als uw website niet bij de eerste vijf staat in het lijstje met resultaten, u maar heel weinig nieuwe mensen op uw pagina zult krijgen. Nieuwe mensen op uw site krijgen is natuurlijk wel erg belangrijk als u wilt dat uw bedrijf groeit en dat potentiële klanten u weten te vinden. Merkt u dat dit bij uw webpagina niet goed gaat, dan is het tijd om met linkbuilden aan de slag te gaan.

Wat houdt linkbuilden in?

Zoals uit bovenstaande duidelijk zal zijn geworden, is linkbuilden een manier om ervoor te zorgen dat uw website een hogere positie krijgt in de zoekresultaten van zoekmachines. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk, hoe werkt linkbuilden en wat houdt het in? Linkbuilden is in feite niets meer of minder dan ervoor zorgen dat er op andere websites links te vinden naar uw site. Dit klinkt heel eenvoudig, maar dat is het uiteindelijk niet. U kunt nu bijvoorbeeld denken dat het handig is om blogs te bezoeken en in reacties te verwijzen naar uw eigen webpagina. Dit is echter niet een goede manier van linkbuilden. Sterker nog, zoekmachines zullen dit gedrag herkennen en kunnen u hiervoor straffen. Zo kunnen ze uw site juist een lagere positie geven of deze zelfs helemaal verwijderen uit de zoekresultaten. Als dit gebeurt, bent u natuurlijk heel erg ver van huis en heeft u precies het tegenovergestelde bereikt van wat u wilde. Op deze manier linkbuilden werkt dus niet, maar wat werkt dan wel? Hoe moet het wel aangepakt worden? Om een hoge positie te verkrijgen is het belangrijk dat de pagina waar de link op komt te staan relevant is voor uw pagina. Daarnaast is het ook van belang dat deze van een goede kwaliteit is. Want hoe hoger zoekmachines de kwaliteit inschatten, hoe hoger ze de pagina waarderen en hoe hoger het gewaardeerd wordt dat uw site daarop genoemd wordt. Voor linkbuilden is dus niet zozeer de kwantiteit van de links belangrijk, maar vooral de kwaliteit. Een slechte link kan alle andere van een goede kwaliteit teniet doen. Het proces steekt dus heel erg nauw.

1 Good Designer

Om er zeker van te zijn dat het linkbuilden op een goede manier uitgevoerd wordt, is het belangrijk dat u hier niet zelf mee aan de slag gaat, maar dit laat doen door professionals. Het beste kunt u kiezen voor de mensen van 1 Good Designer en wel om de volgende redenen:

  • zij hebben zeer veel ervaring op dit gebied
  • zij weten precies welke pagina’s de kwaliteit hebben waar u naar op zoek bent
  • zij kunnen veel links voor u verkrijgen
  • zij hebben al voor verschillende bedrijven een zeer hoge notering weten te behalen

Bent u overtuigd van het nut van linkbuilden en wilt u dit ook inzetten? Dan is het dus absoluut aan te raden om deze professionals in de arm te nemen. Zij kunnen het hele proces van linkbuilden voor u verzorgen en u kunt er zeker van zijn dat dit zijn vruchten af zal werpen. U zult meer bezoekers op uw website krijgen en dit zal ongetwijfeld tot een hogere omzet gaan leiden. Dat is natuurlijk het doel van ieder bedrijf. Natuurlijk is het niet gratis om professionals in te schakelen voor het linkbuilden, maar door de hogere omzet en hogere winst die u creëert, verdient deze investering zich echt helemaal vanzelf terug. Het is dus echt de moeite waard om u hier eens in te verdiepen en bij u zelf na te gaan of het voor uw bedrijf de moeite waard is om te investeren in linkbuilden. Zo ja, neem dan eens een kijkje op de website van 1 Good Designer en laat u overtuigen door de resultaten die zij al hebben weten te behalen.


Comments are closed.