Bedrijven en Bedrijfsleven

Revisie machine koopt u bij van Uhm

dinsdag, 7-4-2015  

In het kader van een meer duurzame maatschappij, wordt hergebruik, herbestemming of het tweedehands aanbieden van artikelen ten zeerste aangemoedigd. Dit verkleint de hoeveelheid afval en tempert het enthousiasme van de gedreven consument in deze kapitalistische consumptiemaatschappij. Ook in de industrie is het mogelijk met deze trend mee te gaan. Een tweedehands machine noemt men een revisie machine. Deze is nagekeken (in het Frans: revisé) en helemaal opgeknapt. Hoewel men misschien denkt dat nieuwe machines per definitie beter functioneren, betrouwbaarder zijn en langer meegaan dan een revisie machine, kan een goed uitgevoerde opknapbeurt wonderen doen. Van Uhm biedt deze service natuurlijk niet uitsluitend aan om het milieu te sparen, hoewel dit hen extra waardering zal opleveren van een zekere doelgroep. Zij hebben er in feite een extra taak bij gecreëerd voor zichzelf en een zeer nuttige bovendien. Wanneer een van Uhm een revisie machine inkoopt gebeuren er de volgende dingen:

  • de fabrikant heeft een extra bron van inkomsten
  • de vorige eigenaar verdient er een zakcentje bij
  • de vorige eigenaar kan op eenvoudige en lucratieve wijze afstand doen van zijn oude machinerie
  • er wordt extra werkgelegenheid gecreëerd bij de machinefabrikant
  • er ontstaat een hele nieuwe categorie machines die de fabrikant voor bijzonder scherpe prijzen kan aanbieden aan de klant
  • de fabrikant kan zich richten op een bredere (ook minder vermogende) doelgroep

Op deze manier schuilt er achter de categorie ‘revisie machine’ op de website van een industrieel machineleverancier een heel netwerk aan mensen die baat hebben bij deze constructie. Vergeet ook het milieu niet, dat door dit soort initiatieven net wat minder afval te verstouwen krijgt. Als het even kan, kiest u dus voor een revisie machine die geleverd wordt door van Uhm. Dan weet u dat u kiest voor kwaliteit.

Revisie machine voor tweede gebruiker

Zoals u nu hebt gezien, hoeft machinerie niet per se nieuw gekocht te worden. Ook wanneer u net met een eigen onderneming begint en u wilt graag direct goed materieel aanschaffen, is het de moeite waard om een revisie machine in overweging te nemen. Schaft u een machine gereviseerd aan, dan betekent dit, dat het apparaat grondig nagekeken en waar dat nodig was, hersteld is door de leverancier. Het voordeel hieraan is dat u er zeker van kunt zijn dat het herstellen van de machine correct gebeurt. De machineleverancier is immers gespecialiseerd in het functioneren van industriële machines en dan met name van die merken, soorten en modellen die hij zelf gloednieuw verkoopt. Men heeft dus kennis, vaardigheden en specialismen in huis die absoluut onmisbaar zijn bij het correct behandelen en opknappen van een revisie machine. Deze gespecialiseerde medewerkers bestuderen de tweedehands aangekochte machine eerst van boven tot onder en van binnen en buiten om te bepalen hoe omvangrijk de schade is en wat voor plan van aanpak er moet komen om deze te verhelpen. Het kan gaan om een vrijwel gloednieuwe machine, die enkel eens goed opgepoetst en geolied moet worden, of om een krakkemikkig apparaat waarvan enkele onderdelen vervangen moeten worden. De manuren en kosten die gepaard gaan met het repareren van een revisie machine mogen natuurlijk niet dusdanig hoog oplopen dat de fabrikant zijn winst misloopt. Er moet dus altijd een afweging worden gemaakt tussen het werk dat moet worden verricht om een revisie machine goed op te knappen en de prijs die de fabrikant ervoor kan vragen na optimale reparatie. Zijn deze aspecten in balans, dan wordt de revisie machine aangeboden aan de klant. Op deze manier kan een volgende gebruiker nog lang plezier hebben van een revisie machine.

Kwaliteitsgarantie

De leverancier zal altijd de kwaliteit willen waarborgen van de artikelen die hij verkoopt, ook wanneer het gaat om een revisie machine. Er zullen nooit exact dezelfde beloftes kunnen worden gedaan over de kwaliteit van een tweedehands apparaat als over die van een nieuwe, maar dat is te verwachten. Dit weerhoudt de fabrikant er echter niet van te streven naar de best mogelijke en de hoogst haalbare kwaliteit voor elke revisie machine die hij aflevert. Daarom krijgt u meestal nog garantie op uw revisie machine: de machineleverancier toont hiermee dat hij vierkant achter zijn product staat en er het volste vertrouwen in heeft dat het apparaat nog een mooi, nuttig en vooral een productief tweede leven kan krijgen. Deze garantie hangt natuurlijk af van de staat van dienst en de toestand waarin de machine bij de fabrikant terecht is gekomen. Wanneer de schade aanzienlijk was bij inkoop, bijvoorbeeld doordat de machine al tientallen jaren heeft gedraaid, kan zelfs na reparatie de levensduur van het product niet altijd worden gegarandeerd. In de meeste gevallen krijgt u echter gewoon garantie op uw aankoop van een revisie machine. Zijn machines namelijk niet meer dusdanig op te lappen dat een zekere kwaliteitsstandaard gegarandeerd kan worden, dan zullen zichzelf respecterende fabrikanten en leveranciers deze niet eens inkopen. Winst maken is leuk, maar dat moet niet ten koste gaan van de geloofwaardigheid en dienstverlening van het bedrijf. Wanneer u nog niet helemaal overtuigd bent van de geschiktheid van een revisie machine, kunt u zich eens verdiepen in het onderwerp. Zo is het mogelijk contact te zoeken met verschillende machinefabrikanten en te informeren naar het reparatieproces van een revisie machine. Contactgegevens en details over de bedrijfsvisie kunt u vaak al vinden op de website van de machinefabrikant of –leverancier. Ook kunt u op afspraak de locatie van de fabriek of het leveranciersbedrijf bezoeken. Zo komt u precies te weten waar u aan begint wanneer u een revisie machine zou aanschaffen.


Comments are closed.