Nieuws

Scrum methode van verbetering

dinsdag, 17-2-2015  

De scrum methode is in zwang. Veel bedrijven en organisaties halen hun voordeel uit het gedachtegoed van de scrum methode. Hoewel wij zien dat er aanvankelijk met enige argwaan wordt gekeken naar het uitblijven van de plannen die normaliter worden gemaakt wanneer er een project wordt gestart, is het toch een methode waar mensen achteraf altijd met veel plezier op terugkijken. Opdrachtgevers die gebruik maken van de scrum methode geven allemaal te kennen dat de methode hen ontzettend veel inzicht heeft gegeven in het eigen handelen en de manier van denken die vaak verbonden is aan allerlei dogma’s over ‘hoe het zou moeten.’ ‘Loslaten’ is een centraal woord in de scrum methode en een ander woord dat centraal staat is ‘verandering’. Want op veranderingen moeten worden ingespeeld, op ieder moment. Dat is de uitdaging voor veel mensen. De meeste bedrijven die werken met projecten, stippelen heel veel zaken van te voren uit. Natuurlijk is dat iets wat mogelijk is, maar niet altijd is deze methode even effectief en in de meeste gevallen is deze methode veel minder effectief. Dat is dan ook de reden dat mensen steeds vaker kiezen voor het uitvoeren van een project volgens de scrum methode. Het is een methode die men eigen kan maken en daarvoor kunt u bij ons terecht. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van scrum of wilt u gewoon iemand spreken om even telefonisch met iemand in contact te komen? Dan vindt u op onze website ons telefoonnummer. Schroom niet als u meer wilt weten. Informatie inwinnen is volledig vrijblijvend en verplicht u dus tot niets. Een aantal kernwoorden als we het hebben over de scrum methode zijn:

  • samenwerken: samen een project aanpakken en niet alleen staat centraal
  • flexibiliteit: open staan voor veranderingen op ieder moment is de basis
  • ontspanning: een ontspannen manier van kijken naar een situatie
  • werken in teams: teams versterken elkaar en leren van elkaar
  • groei: groei door verandering vormt de basis van ontwikkeling

 

Scrum methode voor iedereen

De scrum methode is geschikt voor iedereen. Bedrijven, organisaties maar ook kleine groepen kunnen terecht bij ons als ze meer willen weten over de scrum methode of als zij graag een training willen doen. Bij ons kunt u een opleiding volgen tot scrum master en dat zal u niet alleen zelf in staat stellen om volgens de methode te werken, maar de informatie ook over te brengen aan andere mensen die graag gebruik willen maken van de methode. De intensieve samenwerking die u tegemoet gaat als u kiest voor de scrum methode is spannend en leuk tegelijk en veel mensen ervaren een zeer vruchtbare samenwerking die wordt gestimuleerd door de master. Een van de zaken die centraal staan is een heldere communicatie waarin er ruimte is voor kritiek en daarmee voor verandering. Iedereen heeft zo zijn rol en die wordt bepaald op basis van de kracht die naar voren komt. Welke kracht dat is, wordt tevens niet van te voren bepaald op basis van een idee dat mensen hebben over zichzelf, maar die kracht wordt bepaald op basis van de praktijk en wat we met elkaar ervaren binnen een samenwerkingsverband. Veel mensen bezitten over een geheel andere kracht dan dat zij zichzelf van te voren hadden toegedicht en dat is nu net waar het allemaal om gaat als het gaat om het ontwikkelen middels de scrum methode. Ontdekken wie je bent en een reis maken door de mogelijkheden zonder koffer, maar met alles wat er op de weg op uw pas komt. Dat is de meest leerzame route en daar hebben vele mensen ervaring mee die u voorgingen en die kozen voor de scrum methode. Succesvolle projecten werden zeer succesvol afgerond met deze methode.

De agile mindset van scrum

Heeft u wel eens van de agile mindset gehoord? Dat is een manier van denken waar de scrum methode op gestoeld is. Bij deze mindset is het vooral belangrijk dat u zich er van bewust bent dat u in plaats van het vooraf bepalen van allerlei zaken en het anticiperen op dingen, u juist helemaal niets vastlegt. Er worden geen details vastgelegd over de planning van het project en dat maakt dat het allemaal open staat en dat alles kan gebeuren. Een van de belangrijkste effecten van deze methode is dat de betrokken partijen steeds open staan voor aanpassingen op het moment zelf. Scrum is niet iets wat je eventjes doet. Scrum is een methode die vraagt om een heel andere denkwijze en aanpassing en dat kost tijd. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat u er voor zorgt dat u deze methode leert met zorg en geduld. U hoeft de aanpassing niet in een dag te doen. Dat zou namelijk niet eens gewenst zijn, want op die manier behaalt u ook niet een duurzaam resultaat en dat is waar u naartoe wilt. We kunnen voor u veel betekenen op de weg naar deze nieuwe manier van werken. Als u interesse heeft in scrum, neem dan contact met ons op en dan helpen wij u graag verder. Er zijn verschillende lessen waar we mee kunnen werken en daar kiest u zelf voor of uw bedrijf. Vele tevreden klanten gingen u voor en maakten de stap naar de methode waardoor zij nu succesvoller zijn in hun handelen. Ook horen wij van veel bedrijven dat door de overstap op scrum, mensen veel positiever in het leven zijn gaan staan en dat is een zeer goede stap voorwaarts voor ieder bedrijf en zeker ook voor uw bedrijf!


Comments are closed.