Nieuws

Snel hoog in Google!

woensdag, 24-9-2014  

Webton helpt bedrijven met het beter scoren in de zoekmachines. Snel hoog in Google komen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wat doen wij allemaal? Webdesign, webshops, responsive webdesign, linkbuilding en nieuwsbriefmodules horen allemaal bij de diensten die wij aan jou aanbieden. Een website is belangrijk als je als bedrijf serieus genomen wilt worden. Sommige bedrijven zijn in grote mate afhankelijk van hun website. Hoog in Google komen te staan is voor deze bedrijven noodzakelijk als zij voldoende willen omzetten. Er is niet één manier waarop bedrijven hoog in Google komen. Het is een strategie waar je continue aan moet blijven werken. Zoals wij weleens zeggen; ‘je werkt niet aan je website maar erin.’ Een website is nooit ‘af’ want de zoekmachines blijven zichzelf ook steeds verbeteren. Als bedrijf moet je dus met deze veranderingen meegroeien. Tegenwoordig gaat het bij een website vooral om relevantie en betrouwbaarheid. Relevantie wordt getoetst aan de hand van de content of de webteksten die er op een website te vinden zijn. Deze teksten moeten relevante informatie bevatten. Naast relevantie moet de tekst ook uniek zijn. Dat betekent dat het kopiëren van teksten van anderen verboden is of in elk geval wordt af gestraft door een lagere ranking. Betrouwbaarheid is het volgende punt om hoog in Google te komen. De betrouwbaarheid van een website wordt getoetst aan de hand van linkbuilding. Linkbuilding is het plaatsen interne en externe links. Wanneer er op een andere website een link staat die leidt naar jouw website dan fungeert deze link als het ware als positieve recensie van jouw website. Er is blijkbaar een andere website die genoeg vertrouwen heeft in jouw pagina en deze pagina relevant genoeg vindt om naar te verwijzen. Hoe meer interne en externe links, hoe groter de kans dat er potentiële klanten op jouw pagina terecht komen. Bij Webton kun je terecht voor de volgende zaken om hoog in Google te komen:

  • hoogwaardige content
  • goede linkbuilding
  • responsive webdesign
  • zoekmachine marketing
  • nieuwsbrief module

Hoog in Google komen: neem contant met ons op

Wil je hoog komen in Google zodat je klanten of mogelijke klanten sneller met je in contact komen? Neem dan contact op met Webton. Wij werken met een team van professionals om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf het beste uit zichzelf haalt. Bij Webton internetdesign denken we met je mee. Ieder bedrijf heeft zijn eigen structuur en stem. Ieder bedrijf heeft een andere doelgroep die hij aan wil spreken. Bij Webton attenderen we onze klanten dan ook altijd op het belang van een goede doelstelling. De kernvragen: ‘wie zijn mijn klanten? waar zijn ze naar op zoek? En hoe gaan ze er naar op zoek?’ zijn door veel van onze klanten nog niet beantwoord als ze bij ons komen. Ze hebben dus niet concreet nagedacht over de stappen die mensen zetten wanneer ze op zoek zijn naar een product of dienst. Dat is een veel gemaakte fout van de enthousiaste beginnende ondernemer. Maar ook bedrijven die langer bestaan lopen soms vast omdat ze blijven steken in oude patronen en niet flexibel genoeg meebewegen met de ontwikkelen op het gebied van marketing. Hoog in Google staan is één ding, hoog in Google blijven is weer iets heel anders. Daarvoor moet je als bedrijf constant vernieuwend blijven. Een goede webshop die hoog in Google staat, heeft naast goede content en een goede strategie, ook een goede structuur. Dat betekent dat de website op een logische manier is opgebouwd. Deze opbouw is belangrijk. Google kijkt bij de ranking van websites ook naar deze opbouw en de logica van deze opbouw. Worden klanten op een goede manier van a naar b verwezen? Stelt Google zich de vraag. Als er een logische structuur in je website zit, zal een klant bijvoorbeeld ook makkelijk tot actie overgaan. De plek van de landingspagina is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk en wat dacht je van de ‘bestelknop!’

Hoog in Google: Hogere omzet!

Stefanie Vrooman heeft haar webshop bij Webton laten ontwikkelen. Ze wilde hoog in Google komen en dat lukte haar binnen enkele maanden al met behulp van Webton. Stefanie had al een website. Deze zag er mooi uit maar was niet erg effectief. Daarom kwam hij ook niet hoog in Google. Toen wij samen met Stefanie gingen kijken naar de website, zagen we al snel dat het probleem hem zat in de structuur en de linkbuilding. Hoog in Google kwam ze pas toen we deze twee zaken aanpakten. De structuur van haar website was namelijk aanvankelijk niet logisch. Hij zag er erg mooi uit maar wanneer je als bezoeker een product wilde bestellen, was het niet helemaal duidelijk waar je heen moest. Een gemiddelde bezoeker kijkt slechts enkele seconden op een pagina voor hij weer verder surft. Je kunt dus wel verkeer hebben op je website maar als je bezoekers niet tot actie overgaan, blijven ze voor jou vrij nutteloos. Het aanpassen van de structuur maakte meteen dat de omzet van Stefanie omhoog schoot. Vervolgens hebben we haar website voorzien van goede interne en externe links. Dat maakte dat ze echt omhoog schoot in Google. Dit gebeurde al binnen enkele weken. “Ik wist niet wat me overkwam!” vertelt Stefanie. “Precies die twee ontbrekende factoren zorgden er blijkbaar voor dat ik gewoon maar niet hoog scoorde en dat mijn klanten niet tot actie overgingen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik de hulp heb ingeschakeld van Webton!”


Comments are closed.