Woning en Tuin

Solar Frontier

vrijdag, 5-12-2014  

Solar Frontier produceert zonnepanelen. Deze panelen zijn te bestellen via Twente Zon. De Solar Frontier zonnepanelen hebben veel voordelen ten opzichte van andere panelen. We zullen nu eerst de voordelen van zonnepanelen in het algemeen opnoemen en daarna de specifieke voordelen van zonnepanelen van Solar Frontier. Vervolgens zullen we u vertellen wat Twente Zon en Solar Frontier voor u kunnen betekenen. Tenslotte geven we aan waar u meer informatie kunt vinden en waar u terecht kunt als u meteen zonnepanelen van Solar Frontier wilt aanvragen. Voordelen van zonnepanelen in het algemeen zijn onderstaande.

 • Een enorm voordeel is natuurlijk dat u kosten kunt besparen op uw energierekening. Het kan zelfs zijn dat uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u zelf nodig heeft. In dat geval kan het overschot aan stroom aan het elektriciteitsnet teruggeleverd worden. Als er meer wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet dan er door u zelf wordt gebruikt, dan kunt u zelfs een terugleververgoeding krijgen. Hierover kunt u meer lezen op de website van Twente Zon.
 • De waarde van een woning stijgt door zonnepanelen, evenals het energielabel van het huis.
 • Energie opwekken met zonnepanelen is goed voor het milieu. Er hoeven namelijk geen fossiele brandstoffen te worden verbruikt. Daarnaast wordt de CO2 uitstoot beperkt als u zonnepanelen heeft geïnstalleerd.
 • De terugverdientijd van een zonnepanelensysteem is veel korter dan de levensduur. Het duurt ongeveer zeven jaar om een systeem van zonnepanelen terug te verdienen, terwijl de levensduur tenminste 25 jaar is. De exacte terugverdientijd van zonnepanelen kunt u berekenen, wederom op de website van Twente Zon.

Wat zijn de voordelen van Solar Frontier zonnepanelen?

Hierboven hebben we voordelen van zonnepanelen in het algemeen besproken. Nu zullen we opnoemen waarom we u aanraden te kiezen voor onze panelen van Solar Frontier in het bijzonder. Voordelen van deze zonnepanelen specifiek van zijn de onderstaande.

 • Ook als er weinig zonlicht is, veel schaduw is, of de zonnepanelen in een minder optimale stand en in een minder optimale richting bevestigd moeten worden (platte zonnepanelen in de richting van de zon leveren meer op dan zonnepanelen die in een hoek en in oost/west opstelling bevestigd moeten worden) leveren de panelen van Solar Frontier veel op. Het verval is minimaal. Dit is een unieke eigenschap.
 • De panelen zijn extreem betrouwbaar. Ze worden uitvoerig getest voor verschillende weersomstandigheden, bijvoorbeeld extreme hitte en kou. Dit gebeurt door het eigen testcentrum van Solar Frontier, maar ook door onafhankelijke instanties. Er worden ook duurtesten gedaan waaruit een lange termijn rendement van de panelen blijkt.
 • Solar Frontier maakt panelen die erg temperatuurstabiel zijn. Hierdoor brengen de panelen ook veel op bij warm weer, in tegenstelling tot wat het geval is bij kristallijne zonnepanelen. Deze zijn minder temperatuurstabiel waardoor de opbrengst in warme weersomstandigheden vaak daalt.
 • De panelen van Solar Frontier zijn extra milieuvriendelijk. Ze bevatten geen stoffen die verontreinigend zijn voor het milieu, zoals lood en cadmium. Ze voldoen dan ook aan de zogenaamde RoHS-richtlijnen (dit staat voor Restriction of Hazardous Substances). Daarbij is de energie-terugverdientijd is veel korter dan van zonnepanelen van andere fabrikanten. Deze tijd is bij Solar Frontier zonnepanelen minder dan één jaar. Bij andere fabrikanten is dit meestal 2,5 jaar.
 • Ze zijn esthetisch verantwoord. Dit is waarschijnlijk niet waar u het eerste aan denkt en heeft dus minder prioriteit. Uw eerste zorg is de effectiviteit en het rendement. Maar als u zonnepanelen op uw huis bevestigt is het toch een fijne bijkomstigheid als ze er mooi uitzien. Dat is bij Solar Frontier zonnepanelen het geval: ze zijn egaal zwart en daardoor mooi, maar toch neutraal.

Op de website van Twente Zon, via welke u zonnepanelen van Solar Frontier kunt aanschaffen, is nog veel meer informatie te vinden over zonnepanelen in het algemeen en Solar Frontier panelen in het bijzonder. U komt op de website door te klikken op: http://www.twentezon.nl/kennis-platform/zonnepanelen-en-toebehoren/solar-frontier/. Hier kunt u ook testresultaten inzien. Er worden cijfers gegeven, bijvoorbeeld: Solar Frontier panelen blijken 8 tot 12% meer rendabel te zijn dan andere zonnepanelen.

Meer informatie

Zoals gezegd, meer informatie over zonnepanelen is te vinden op de website van Twente zon, die hierboven gegeven is. Twente Zon is een leverancier voor zonnepanelen en zij spreken een voorkeur uit voor het merk Solar Frontier, een merk uit Japan. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met zonnepanelen en de installatie ervan. Daarbij krijgt u 25 jaar garantie als u zonnepanelen aanschaft bij Twente Zon. Deze zonnepanelen zijn bovendien ook goed betaalbaar. U kunt op de website van Twente Zon berekenen wat zonnepanelen voor uw huis zouden kosten. Dit kunt u doen aan de hand van onder andere de oppervlakte van uw dak en uw energieverbruik. U kunt ook lezen wat er allemaal komt kijken bij het installeren van een zonnestroom systeem:

 • u hebt natuurlijk zonnepanelen nodig
 • een omvormer: waarmee de de energie die de zonnepanelen opvangt omgezet wordt naar energie voor in uw huis
 • montagemateriaal, om de zonnepanelen aan uw dak te bevestigen
 • bekabeling, afhankelijk van de afstanden tussen de panelen en de omvormer en ook tussen de omvormer en meterkast
 • installatie werkzaamheden: deze kunnen tot op zekere hoogte door u zelf worden verricht, maar het kan ook worden gedaan door klantvriendelijke en ervaren installateurs van Twente Zon

Als u meer informatie wilt over zonnepanelen, is een gesprek op locatie een goed idee, omdat elke situatie andere toepassingen vereist. Deze kunt u aanvragen, wederom via de website van Twente Zon.


Comments are closed.