Nieuws

Verander uw auto met plastidip

zondag, 4-1-2015  

Wilt u een auto gaan kopen, dan hebt u de keuze uit veel verschillende merken, typen en modellen. Waar u echter vaak niet veel keus in hebt, is de kleur van de voertuigen. Op dit punt kan plastidip uitkomst bieden, hiermee kunt u namelijk op een eenvoudige manier de kleurtint veranderen. De meeste voertuigen die te koop zijn, zijn afgewerkt in veilige kleuren. Dit is niet zo vreemd, want de meeste mensen vinden het nu eenmaal prettig om gewoon een donkerblauwe, grijze of witte auto te hebben. Af en toe wordt er ook nog wel gekozen voor rood of zwart, maar daar houdt het meestal ook wel mee op. Maar als u van felle kleuren houdt, dan komt u vaak van een koude kermis thuis. U kunt er dan voor kiezen om er een ander kleurtje lak over te laten spuiten, maar dan hebt u vaak een probleem als u uw vierwieler weer wilt gaan verkopen. Plastidip is dan een veiligere keus. Het is bovendien niet alleen ideaal als u uw auto graag een bijzondere kleurtint zou willen geven, maar het is ook ideaal als u graag van meerdere kleuren gebruik wilt maken of een bijzonder patroon er op aan wilt laten brengen. Wat is plastidip nu precies? Het is een soort van rubber coating die u met behulp van spuitbussen of spraysystemen aan kunt brengen over de lak van uw auto. Daarnaast is het ook geschikt voor onderdelen of het interieur van uw voertuig. Wat is nu het verschil tussen plastidip en lak? In de eerste plaats natuurlijk het soort materiaal, in de tweede plaats het feit dat plastidip weer te verwijderen is en ook nog eens op een eenvoudige manier. Hierdoor is het aanbrengen ervan nooit permanent.

Vele voordelen van plastidip

Dat plastidip weer gemakkelijk te verwijderen is, is natuurlijk een zeer groot pluspunt. Hierdoor kunt u zelf genieten van uw favoriete kleurtinten of spannende patronen, zonder dat dit meteen uw auto onverkoopbaar maakt of dat u deze opnieuw moet laten overspuiten voordat u tot verkoop over kunt gaan. Maar plastidip heeft nog veel meer voordelen te bieden, namelijk:

  • de rubber coating die u hiermee aanbrengt zorgt voor een beschermende laag, hierdoor hebben invloeden van het weer geen kans om de lak te beschadigen en zult u dus geen last krijgen van vervelende roestplekken
  • de coating biedt ook bescherming tegen chemicaliën en bijvoorbeeld strooizout
  • de rubberen laag is zeer flexibel en zal niet barsten of scheuren, waardoor u er lang van kunt genieten
  • het laagje zorgt voor isolatie
  • er zijn heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar en ook kunnen de verschillende tinten gemengd worden om zo uw eigen favoriete tint te bereiken

Plastidip is dus niet alleen een manier om ervoor te zorgen dat u uw auto helemaal kunt personaliseren en naar uw wens kan aanpassen, het is ook een manier om uw voertuig te beschermen, zodat deze langer mooi blijft. Eigenlijk zijn er dus veel meer redenen om wel met plastidip aan de slag te gaan dan om dit niet te doen. Want wie wil er nu niet dat de autolak goed beschermd is, dat er sprake is van een betere isolatie en dat u niet bang hoeft te zijn voor het ontstaan van roestplekken? Er zou dus ook gesteld kunnen worden dat het gebruik van plastidip een ideale manier is om ervoor te zorgen dat uw vierwieler zijn waarde behoudt.

Ga naar Paint Dip Center

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden die plastidip biedt en zou hier graag nog meer van willen weten? Dan bent u bij Paint Dip Center aan het juiste adres. Zij hebben op hun website heel veel informatie over dit product staan en zo kunt u dus veel over het gebruik ervan te weten komen. Natuurlijk kan het zijn dat u alsnog wat vragen hebt, in dat geval kunt u gewoon contact opnemen met hun goede klantenservice. Zij kunnen u helpen met het vinden van een antwoord. Ook kunt u bij hen natuurlijk plastidip artikelen kopen. U vindt in hun webwinkel alles wat u nodig hebt om hiermee aan de slag te gaan. Natuurlijk vindt u bij hen verschillende kleuren plastidip, dat spreekt voor zich. Daarnaast kunt u bij hen terecht voor verschillende spuitsystemen om het product mee aan te kunnen brengen. Ook vindt u bij hen andere artikelen die u nodig hebt om de klus te kunnen klaren, zoals thinner, afplaktape, afplakfolie, schoonmaakproducten en maskers. Het is altijd belangrijk om dit allemaal bij de hand te hebben als u met plastidip aan de slag wilt gaan. Schoonmaakproducten zijn natuurlijk noodzakelijk om naderhand alles weer goed schoon te kunnen maken. Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat u uw gezondheid beschermt door het dragen van een masker, zodat u geen schadelijke stoffen binnen kunt krijgen. De afplaktape en –folie zijn natuurlijk noodzakelijk om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld uw lampen en ramen niet ook bedekt worden door de coating. Hoewel het weer gemakkelijk te verwijderen is, krijgt u dan toch problemen. Bij het verwijderen van een deel van de rubber laag, bestaat er immers de kans dat u beschadigingen creëert op plekken waar deze laag wel moet blijven zitten. Het beste is dus om van te voren alles goed af te plakken waar de plastidip niet op mag komen, zodat u met een gerust hart aan het spuiten kunt gaan.


Comments are closed.