Nieuws

Weg van de zon met een schaduwdoek

vrijdag, 24-10-2014  

In de zomermaanden staat de zon natuurlijk hoog aan de hemel en dan kan het gebeuren dat het dus ontzettend warm is. Op zulk soort dagen kun je er natuurlijk alleen maar aan denken om verkoeling te zoeken. Maar omdat we in Nederland maar weinig echt zonnige dagen hebben vinden veel mensen het dan zonde om naar binnen te gaan. De meeste mensen zitten ook nog eens vijf dagen per week in een kantoor en dus wil je er natuurlijk wel van genieten wanneer de zon schijnt. Je wilt dan in ieder geval buiten zijn. In de schaduw zitten is dan natuurlijk erg verstandig, maar niet iedereen zit er op te wachten om een parasol aan te schaffen of een lelijk zonnescherm uit te rollen. Daarom introduceren wij aan u graag de schaduwdoek. Deze stijlvolle schaduwdoek kunt u op verschillende plekken in uw tuin bevestigen en zorgen er voor dat u waar u maar wilt beschermd bent tegen de zon. De schaduwdoek is niet altijd waterdicht. Wanneer het dus gaat regenen, kunt u er niet onder blijven zitten zonder dat u nat wordt. Het is verstandig om hier van tevoren rekening mee te houden. Er is een speciale schaduwdoek die wel waterdicht is. U moet er dus goed opletten welke schaduwdoek u koopt om er zeker van te zijn dat u de goede koopt. U kunt de schaduwdoek gebruiken bij:

  • terrassen
  • zwembaden
  • kinderspeelplaatsen
  • tuinen

Zolang u een manier heeft om de schaduwdoek goed en stevig te bevestigen kunt u er een aanschaffen en gebruiken. De schaduwdoek is dus niet altijd waterdicht, maar is wel in alle gevallen vocht- en vuilafstotend en schimmelwerend. Aan het einde van de zomer kunt u de schaduwdoek makkelijk schoonmaken met water en groene zeep. Wanneer u het dan goed opbergt, op een niet vochtige plek, kunt u de doek aan het begin van het voorjaar weer tevoorschijn halen en gebruiken.

De schaduwdoek voor uw dieren

Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld een konijn in de achtertuin hebben. Maar ook honden en katten vertoeven in de zomer graag buiten. Wanneer het te warm wordt zoeken zij natuurlijk ook de schaduw op. Wanneer u een erg open tuin heeft is daar niet altijd de mogelijkheid voor en dat kan voor uw huisdieren erg vervelend zijn. U kunt ze dan natuurlijk in de zomer voornamelijk binnen laten, maar dat is voor zowel u als uw huisdier niet gezellig. U kunt de schaduwdoek dus niet alleen voor uzelf laten installeren, maar ook voor uw huisdieren. Zo hebben ze altijd een plek waar ze in de schaduw kunnen liggen. En u hebt toch uw huisdier dicht in de buurt, terwijl u zelf misschien wel van de zon geniet. Het is dus niet alleen voor uzelf prettig, maar ook voor dieren en uiteraard voor uw kinderen. Zij spelen in de zomer natuurlijk graag buiten. Wanneer je even niet oplet, hebben ze zich zo verbrand omdat ze te lang onbeschermd in de zon hebben gespeeld. Laat ze op de heetste uren van de dag spelen onder de schaduwdoek en vergeet niet om ze altijd in te smeren. Onder de schaduwdoek zijn ze beschermd tegen de schadelijke uv-stralen van de zon, maar dat betekent niet dat u uw kinderen niet hoeft in te smeren. Ook in de schaduw komen de zonnestralen nog en daarom is het dus altijd verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de schaduwdoek kijk dan op de website van buitenplezier-online.nl. Hier vindt u niet alleen een uitgebreide collectie van de schaduwdoek die u daar kunt aanschaffen ook vindt u er meer informatie over het artikel en hoe u het kunt gebruiken.

De schaduwdoek op film

Wilt u eerst weten hoe een schaduwdoek er precies uitziet wanneer deze bevestigd is in een tuin? Dan raden wij u zeker aan om eens naar de verschillende filmpjes te kijken die buitenplezier-online.nl heeft laten maken door verschillende kopers van de schaduwdoek. Ze laten u zien waar ze het artikel bevestigd hebben en hoe ze dit hebben gedaan. U kunt er ook meteen zien waarom mensen de schaduwdoek gebruiken en hoe ze dit doen. Veel mensen vinden het fijn om te kunnen zien hoe zij het artikel kunnen inzetten en hoe het er ongeveer uit komt te zien. Door op zoek te gaan naar een filmpje van iemand die een soortgelijke tuin heeft krijgt u een aardige indruk. Er zijn ook verschillende schaduwdoeken. Zo zijn er twee vormen te verkrijgen: vierkant en driehoekige. De kleuren waarin dit artikel verkrijgbaar is zijn gebroken wit, zwart, antraciet, terracotta, zandkleurig en sinds dit seizoen ook lime. Deze kleuren passen bij iedere tuin en zijn neutraal. Precies wat de doek zo sterk maakt. In de filmpjes kunt u ook het effect zien van de verschillende kleuren. Doordat de doek vuil afstotend is wordt deze niet vies en de kleur blijft prachtig behouden. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat u aan het einde van de zomer een andere kleur doek heeft dan wanneer u hem kocht. De kleur blijft prachtig behouden. Ook wanneer het regent of wanneer u de doek heeft schoongemaakt. Wilt u van tevoren al weten hoe u de doek moet monteren? Ook dan verwijzen wij u naar de verscheidene filmpjes die er zijn. U kunt hier precies zien hoe dat moet en hoe anderen dat gedaan hebben.


Comments are closed.