Bedrijven en Bedrijfsleven

Werken in een goed akoestiek kantoor

donderdag, 25-9-2014  

Op een kantoor werken is voor veel mensen een dagelijks terugkerend patroon. U gaat ’s ochtends naar uw kantoor toe en gaat ’s avonds weer naar huis. Al uw werkzaamheden vinden uiteraard op kantoor plaats. U belt daar met klanten, schrijft e-mails en doet uw andere werkzaamheden. Dat een goed akoestiek kantoor daar erg prettig bij is, dat weten we allemaal. Veel mensen hebben het vaak niet eens door hoeveel verschil het kan maken om een goed akoestiek kantoor te hebben. Wanneer het bedrijf Koesst echter hun oplossing toont en laat zien hoe het werkt hebben medewerkers vaak pas door hoeveel verschil een goed akoestiek kantoor kan maken. Als u zich herkent in de volgende situaties is het tijd om eens contact op te nemen met Knoesst om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen.

  • U loopt weg van uw bureau wanneer u aan het bellen bent.
  • U kunt zich vaak niet concentreren door het vele geluid
  • U merkt dat u in een gesprek met een collega steeds harder gaat praten
  • U geniet thuis extra van de stilte.

Uiteraard kunnen deze situaties ook op iets anders wijzen dan een slecht akoestiek kantoor, maar vaak kunt u de oorzaak hiernaar terugleiden. Wanneer u zich niet kunt concentreren, heeft u misschien wel slecht geslapen. Maar wanneer u bepaalde situaties op uw werk uit de weg gaat door het geluid waar u last van heeft, is het tijd om daar iets aan te gaan doen. Een goed akoestiek kantoor is erg belangrijk om de werkplek zo goed en optimaal mogelijk te houden. Als u al langer op een slecht akoestiek kantoor werkt weet u hoe vervelend dit kan zijn. Wanneer u bijvoorbeeld niet normaal met een collega kan overleggen, omdat de ruimte waarin jullie werken erg galmt dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Het is niet alleen slecht voor de werknemers die zich vaak moeilijk kunnen concentreren, ook kan het op andere niveaus van het werk consequenties hebben. Als mensen slecht kunnen overleggen zullen ze dit dus ook minder gaan doen en dit kan bijvoorbeeld leiden tot fouten of een slechte onderlinge band.

Zorg vandaag nog voor een goed akoestiek kantoor

Wanneer u zich herkent in de bovenstaande klachten is het tijd om daar snel iets aan te veranderen. Bent u werkgever? Dan zult u een opmerkelijk verschil zien in uw werknemers. Ze zullen efficiënter werken en de werkzaamheden zullen waarschijnlijk ook zorgvuldiger uitgevoerd worden. Tenslotte worden ze niet meer afgeleid door een slecht akoestiek kantoor, maar kunnen ze rustig doorwerken zonder last te hebben van geluiden om hen heen. Het bedrijf Koesst zorg daarvoor door middel van verschillende zaken. Zo kunt u gebruik maken van akoestische panelen voor een goed akoestiek kantoor. Deze zijn verrijdbaar en kunt u dus plaatsen waar u maar wilt. Wel zo prettig, zeker wanneer u werkt met Het Nieuwe Werken. Wanneer uw werknemers niet op vaste dagen en plekken op kantoor werken is het prettig om uw kantoor daar ook aan op te kunnen aanpassen. Het akoestiek kantoor kunt u dan dus aanpassen als er bijvoorbeeld een collega op kantoor komt werken die veel moet bellen of overleggen met anderen. Koesst heeft ook andere oplossingen, bijvoorbeeld akoestische wanden. Deze kunnen strategisch in het kantoor geplaatst worden. Het voordeel is niet alleen dat het geluid van bijvoorbeeld printers of koffiezetapparaten gedempt worden, maar ook dat de wanden het kantoor netjes afkleden. U krijgt dus niet alleen een beter akoestiek kantoor, maar ook nog eens een mooier kantoor. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die Koesst u kan bieden? Neem dan eens contact op of kijk op hun website. Daar vindt u uitgebreide informatie over akoestische oplossingen en wat voor service het bedrijf levert. Wel zo prettig om van tevoren te weten natuurlijk. U wilt natuurlijk zeker weten dat u krijgt waar u op hoopt wanneer u het akoestiek kantoor laat verbeteren.

Een goed akoestiek kantoor met het juiste advies

Een goede advies is natuurlijk altijd op zijn plaats wanneer het gaat om een goed akoestiek kantoor. Koesst laat u volledig vrij in de keuzes die u maakt, maar voorziet u graag van advies wanneer u dat nodig heeft. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben zij uiteraard ook informatie nodig over uw kantoor. Omdat het hier om akoestiek gaat is het handig om ze eens langs te laten komen. Ze kunnen dan meteen zien en horen waar de knelpunten liggen en hoe u dit het beste kunt oplossen. Zij zullen u dan de beste oplossing bieden die past bij uw situatie. Er wordt rekening gehouden met afmetingen, inrichting en de materialen die gebruikt worden in uw kantoor. Daarop aangepast krijgt u een voorstel om het akoestiek kantoor te verbeteren. U hoeft er bijvoorbeeld niet bang voor te zijn dat de oplossingen helemaal niet bij uw kantoor passen. Koesst houdt daar in zijn voorstel rekening mee. U hoeft dus ook geen grote veranderingen te ondergaan. In de meeste gevallen is een simpele oplossing meer dan voldoende om het akoestiek kantoor al heel erg te verbeteren. Zowel voor u als uw werknemers erg prettig, want het kantoor zal nagenoeg hetzelfde blijven. Dit vinden veel mensen erg fijn, omdat ze gewend zijn op een bepaalde manier te werken. Collega’s die bijvoorbeeld vaak overleggen moeten hier wel tot in staat blijven, anders zal dit het werk niet ten goede komen.


Comments are closed.