Nieuws

Zoekt u kwalitatieve loopbaanadvies Friesland?

donderdag, 25-12-2014  

Persoonlijke begeleiding in de vorm van gesprekken en trainingen kan er voor zorgen dat u uit een impasse komt en – u gelooft het misschien nu niet – dat u weer plezier krijgt in het solliciteren. Als u goed voor de dag komt, kan een gesprek namelijk erg leuk zijn, zelfs al besluit u samen dat een baan waar u op solliciteert niet geschikt is voor u. Als u graag een steuntje in de rug krijgt, neem dan contact op met de sollicitatie specialist. Loopbaanadvies Friesland vindt u hier. In Nederland zijn veel mensen op zoek naar een baan. Dat betekent dat u op eigen houtje op zoek moet naar een nieuwe functie die past bij wat u kan. Maar sommige mensen hebben er een lange carrière opzitten en vinden het moeilijk om te formuleren waar hun kracht ligt. Ze zijn ten einde raad en solliciteren in het wilde weg naar banen zonder dat ze met voldoende aandacht kijken naar de functies die voorbij komen. Wat wij bij loopbaanadvies Friesland altijd zeggen is: ‘Bedenk eerst of u de baan zelf wel wilt!’ Omdat mensen vaak gretig worden als ze al langere tijd geen baan kunnen vinden, wordt het beeld dat ze hebben van de banen die ze tegenkomen vertroebeld. Op een bepaald moment is alles goed genoeg. In de realiteit werkt het zo niet. U zult dus altijd een armzwaai moeten maken. Alles wat binnen deze armzwaai valt verdient aandacht, alles wat buiten deze armzwaai valt mag u laten vallen als een hete steen. Er zijn namelijk wel degelijk banen. Sterker nog, er zijn te veel banen voor u. U kunt er namelijk maar eentje bekleden. Maar dat gevoel van overvloedigheid verdwijnt bij mensen vaak wanneer ze een aantal keer niet zijn aangenomen. Een afwijzing is niet leuk, maar het is niet het einde van de wereld! Wat zijn de dingen waar u goed op moet letten tijdens het solliciteren? Dat zijn er natuurlijk te veel om op te noemen maar een paar basisprincipes kunnen wij hier wel alvast verklappen:

  • kijk mensen aan als u binnen komt
  • zorg dat u op tijd bent
  • druk een stevige hand
  • ben voorbereid
  • neem de tijd voor uw antwoord

Loopbaanadvies Friesland; uw kracht ontdekken

Loopbaanadvies Friesland gaat samen met u rond de tafel zitten. Samen ontdekken waar uw kracht ligt. Wat zijn uw sterke punten en wat zijn uw zwakke punten en wat zoekt u eigenlijk in een baan? Vaak is het zo dat als wij mensen deze vragen stellen zij een aantal standaard antwoorden klaar hebben liggen. Deze antwoorden zijn echter vaak verouderd en in sommige gevallen niet meer van toepassing. Loopbaanadvies Friesland houdt u een spiegel voor. Kloppen de antwoorden die u tijdens het loopbaanadvies Friesland geeft eigenlijk nog wel. Een goed voorbeeld van een veel gegeven antwoord op de vraag: ‘Wat zijn uw kwaliteiten?’ is: ‘Ik kan goed luisteren.’ Veel mensen denken dat ze goed kunnen luisteren. Vaak zijn dit juist de mensen die niet zo goed kunnen luisteren. Mensen die denken dat ze goed kunnen luisteren horen namelijk meestal zichzelf heel goed praten. In gesprekken gebeurt er doorgaans heel erg veel. Negentig procent van de informatie die we overbrengen is non-verbaal. Daarom concentreren we ons bij het loopbaanadvies Friesland niet alleen op het beter formuleren van uw kracht en kunnen, maar werken we ook aan uw zelfvertrouwen. De wilskracht en het waarachtige geloof dat u de moeite waard bent en de beste voor een functie; dat zorgt er voor dat u de baan vindt en krijgt die u zocht en die u verdient. Het gaat er namelijk niet alleen om dat u wordt aangenomen. U bent op zoek naar duurzaamheid en naar een baan waar u uit de verf komt en waar al uw capaciteiten ten volle kunnen worden benut. Daarom kijken we altijd samen naar uw kracht. Aandacht voor het positieve is waar wij voor gaan bij loopbaanadvies Friesland.

Loopbaanadvies Friesland

Loopbaanadvies Friesland geeft u de ondersteuning die u nodig heeft als u op zoek bent naar een nieuwe baan. Hoe gaat loopbaanadvies Friesland eigenlijk in zijn werk en wanneer kloppen mensen doorgaans bij ons aan? De meeste mensen die op zoek zijn naar loopbaanadvies Friesland kloppen bij ons aan omdat ze er niet meer zelf uitkomen. Ze begonnen met frisse moed te solliciteren, maar na een aantal maanden was deze moed vertrokken en vonden ze zichzelf terug op de bank, starend naar het televisiescherm met het voornemen om de draad morgen wel weer op te pakken. Morgen kwam niet en de televisie bleef aanstaan. Er zijn voldoende manieren om niet aan solliciteren toe te komen en daarom kunnen veel mensen wel wat ondersteuning gebruiken. Wij bieden u een actieve spiegel, een klankbord waar u op terug kunt vallen. Wij helpen u met het formuleren van uw gedachten zowel in beeld als in taal en zorgen er voor dat u beslagen ten ijs komt op de sollicitatie die bij u past. Niet langer in het wilde weg op zoek naar banen maar met een kritische houding en tevens met een open vizier de markt op. Centraal bij onze trainingen staat persoonlijke groei. Reflecteren en durven kritisch te zijn naar uzelf toe maar ook naar anderen toe kan zorgen dat u grote stappen maakt. De baan die u zocht zal u vinden niet door te zoeken, maar door keuzes te maken en mensen ervan te overtuigen dat u de beste man of vrouw bent voor de baan.


Comments are closed.